Afaceri, afaceri…

Cum sunt la un liceu cu profil economic, profesorii toata ziua abereaza despre afaceri si alte cele. Atentie! Am spus profesorii, nu antreprenorii care ne sunt profesori. Nici 5% dintre oamenii care sunt Economisti cu diploma in liceul ăla amarat nu au afacerea lor. Da’ nu afacere gen Avon sau mai stiu eu ce vrajeala americana de MLM cu care sa-i prostesti pe elevi sa-ti cumpere produsele ca sa ai tu rulaj de bani. Sau sa-i faci pe majoritatea afiliati dupa ce le-ai promis ca le dai un 10. Nu-nu, afacere dom’le! Despre ce vorbititi voi toata ziua. Sau, de fapt, cred ca ei vorbesc despre afaceri ca asta le e meseria, nu ca ar face asa ceva.

Mai stiu cativa profesori care fac contabilitatea la firme, adica sunt angajati. Cativa care abereaza crezand ca stiu multe si ofera consultanta vecinilor din bloc. Da’ o afacere, mă?! Adica cei care vor sa ma invete pe mine afaceri, ei nu fac afaceri?! Atunci eu ce model sa urmez ca sa fac afaceri?

Iti plac afacerile?
Da!

Vrei sa faci afaceri?
Da!

Te-au invatat la scoala sa faci afaceri?
Nu…

Atunci ajungi profesor dupa ce ai terminat Facultatea de Stiinte Economice. Macar asa o sa te mandresti si tu ca esti E C O N O M I S T. Chiar daca n-ai nicio afacere…

2 comentarii la „Afaceri, afaceri…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *