Azi am pus un 9 langa 1

Tu te bucuri cand ajungi sa atingi o noua varsta? Stiu ca majoritatea ies la o teresa pentru a serba cu prietenii si familia adaugarea unei noi cifre. Insa nu inteleg exact daca asta este o bucurie doar de moment sau chiar vine din inima? Unii se gandesc ca imbatranesc. Altii ca le trece vremea si nu apuca sa faca tot ce si-au promis. Eu compar baiatul cel timid care eram candva cu actualul tanar de 19 ani.

Anii trec si nu ai cum sa-i aduci inapoi. Faptele pe care le-am facut sunt bune facute, schimbarea finalitatii se face greu. Dar ai puterea decizionala sa gandesti in continuare care este planul de atac pentru tine. Viziunea ti se schimba aproape la trei luni pentru ca mereu adaugi cate ceva, iar tu ai sansa in fiecare zi sa-ti schimbi Viata daca nu-ti place cum este ea acum.

Incep sa fiu om mare iar pe fondul social din Romania observ ca este doar o joaca de copii. Diferenta consta in jucariile care s-au schimbat din copilarie. Plus apar unele responsabilitati si caracterul ti se formeaza dupa multe situatii care te-au marcat. Dar in toate astea vad doar bine pentru ca eu am puterea de decizie asupra mea si pot invata in fiecare zi cate ceva.

Pentru final am pastrat o stare pe care am scris-o ieri si pe care am decis sa o aplic. Dupa o simpla analiza a trecutului meu si al familiei mele, cred ca este cea mai buna hotarare pe care am luat-o in ultimele luni.

Dacă eşti respectat, respecţi. Dacă te simţi atacat, ataci.
Nu contează vârsta, starea socială, nici banii pe care îi are în cont.
Ataci! Îi priveşti în ochi pe toţi duşmanii tăi şi ridici pumnul asupra lor.

(Diferenţa constă în modul în care acţionezi.)

sursa foto

8 comentarii la „Azi am pus un 9 langa 1”

  1. Ciprian, e destul de mare! Dacă mai creşte, o să-l usuce magazinele de papuci şi ţoale, că o să ia totul pe comandă specială! 😀
   Eu mă gândeam că: mai CONŞTIENT şi mai ÎNŢELEPT, e mult mai folositor pentru toţi! 😉

 1. Există un singur duşman, o singură boală, un singur viciu: IGNORANŢA.
  Şi cei mai mulţi, se amăgesc o viaţă că „atacă”. Ei sunt în fapt într-o continuă defensivă: Aşteaptă să se petreacă „ceva”, pentru a RE-acţiona.
  Literatura motivaţională zice „Eşti pe val sau eşti sub val.”
  Eu zic altfel: FII VALUL!
  De la Gandhi am învăţat asta.
  „Be the change you want to see in the world!”. Mahatma Gandhi.
  Asta înseamnă că, în loc să te „adaptezi” schimbării, (cursă infinită), în loc să fii strivit de ea (cursă finită), POŢI SĂ FII SCHIMBAREA.
  E o chestiune de alegere.

  1. Multam mult de invite batrane ! 🙂

   Am fost la o gramada de majorate si party-uri, am prins si cu lautari sau formatie. Insa degeaba dom’le! Ce-ai avut tu acolo le-a intrecut pe toate ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *