Chiar glumeam !

Azi, o doamna profesoara s-a legat de glumiţa pe care am facut-o in 1 Aprilie. Era chiar inainte sa imi incheie media. Dansa statea la catedra, eu in stanga, cu un caiet in mana. L-am rulat, fiind gata de orice. Imi tot repetam ce-mi spunea mama de 2-3 saptamani: „Daca iti zice ca esti prost, tu aproba. Macar sa treci. Daca le zici adevaru’, mai rau se enerveaza.” Asa ca am incercat sa nu le-o mai dau pe fata. M-am abtinut cu greu.

– Gratian, astea sunt glume? m-a intrebat.

(m-am abtinut)

– Stii ca sunt trei categorii de glume? (mi le enumera, de parca ar trai in casa cu Doru Octavian Dumitru)

– A fost bine primita de public, am raspuns.

(stramba din nas, gandindu-se cine o fi fost desteptu’ care sa accepte asa ceva.)

 

Nu inteleg nici acum ce o face pe dansa suspicioasa. Adica, eu cand m-am gandit la gluma (mult spus gandit ) am avut in vedere o generalitate, o colectivitate. Eu, personal, nu ii doresc nici un rau. Noi, ca si clasa, evident ca da !

Ce s-a intamplat dupa 1 Aprilie? Unii profesori m-au tinut minte cu micuta mea glumita. Zilele urmatoare in cancelarie s-a aflat de Gratian – Ucigasul de Profesori din 11 – C. Altii radeau pe baza ei, altii imi tot aduceau aminte cu scarba de gestul meu. Mi-am reamintit ca am mai facut o mica glumiţă, mai misogina, pentru colegele din liceu. Ma gandesc acum ca, daca acest distins cadru didactic n-a gustat din prima mea glumita, poate ii place ACEASTA .

Hai, sa aveti un inceput de vacanta bun. Iar pentru corigenti: capu’ sus !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *