Club de carte

In randul adolescentilor, nivelul de cultura oscileaza. Nu spun ca este nul, asa cum afirma unii pe la TV. Fiecare este bun la ceva, intr-un anumit domeniu. Nu inseamna ca daca ai note mici nu stii ceva. Cunosc cativa oameni care au terminat cu greu liceul dar au afaceri destul de bune, legale. Eu citesc, sunt putin mandru de asta, deoarece acum imi dau seama usor de tipoligia oamenilor…

Daca ar fi dupa mine, as dori ca lumea sa citeasca. Nu neaparat carti de literatura sau ce ne recomanda la liceu. Imi place viata de adolescent descrisa de Mircea Eliade. Chiar daca societatea era viciata, la fel ca azi, aveau aproape toti acea inclinatie spre a citi si a se documenta. Cand se intalneau in cafenele discutau despre femei si mondenitati, dar nu lipseau niciodata subiectele de literatura si stiinta.

De curand am luat contact cu astfel de tineri, carora le place sa citeasca. Pe plan local, evident, Schimb de Carti. Pe plan national, Lecturi Urbane. Apoi am avut discutii cu diferite persoane. Am cunoscut-o pe Andra Pavel care si-a publicat cartea Sarutul Mortii impreuna cu Oana Stoica Mujea.

Cele doua autoare au avut initiativa de-a incepe un mic proiect prin care doresc sa promoveze literatura. Mi-a placut ca pun accent in special pe cartile romanesti si sunt la curent cu tot ce se intampla in lumea literară, de la lansari de carte si targuri pana la promotii ale editurilor si concursuri.

Va invit sa citit si voi despre toate acestea pe www.club-fantasy.ro . Dezamagirea nu va exista. Cand vorbesc de literatura imi place sa spun ca „Adevarata revolutie se face doar prin educatie”. Spor la citit ! 🙂

5 comentarii la „Club de carte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *