Dragostea din liceu, tonele de bere și kilogramele de țigări consumate

Aseara, in jurul orei 23 mi s-a spus: „Rad altii de noi pentru toate prostiile ce le-ai scris tu in carte. Asta ne trebuie noua acuma? Gandeste-te ce vrei sa faci in viitor ma. Lasa prostiile astea cu scrisu’! Asa mult iti place tie sa se vorbeasca de noi? Pune-te ma si invata, gaseste-ti un loc de munca dupa liceu si fa ceva cu viata ta. (pauza.) Ia uite la el! S-a gasit el sa fie scriitor…”

Problema apare cand vorbele spuse de membrii familiei se bat cap in cap cu recenziile facute cartii. De curand, colegul meu de breasla Gabriel Iosa, alt scriitor somer, mi-a transmis cateva ganduri bune. A trecut la fel ca mine prin greutati pana sa isi vada cartea publicata. In continuare imi sustin ideea ca tinerii debutanti sa fie mai uniti si sa colaboreze mai mult.

Rar mi se întâmplă să îmi pierd o noapte pentru o carte. Pot să număr pe degetele de la o mână cărțile care m-au transformat în insomniac. Dan Brown, pentru că sunt un fan disperat al Vaticanului, Masoneriei și a tot ce înseamnă organizații și teoria conspirației. J.K. Rowling, pentru că sunt parte din generația care a crescut cu Harry Potter și mă mândresc cu asta, pentru că sunt, trebuie să recunoaștem, cele mai bune cărți pe acest subiect scrise vreodată. Apoi J.R.R. Tolkein, care m-a făcut să tresar de mii de ori și să râd sau să plâng, ori de câte ori își omora sau onora câte un personaj. La fel de mult mi-a plăcut de Eliade, fiind singurul autor român pe care l-am citit cu plăcere.

A mai rămas un singur deget, pentru că o mână are 5 degete, iar acest deget este pentru Grațian L., un neica nimeni care, la fel ca mine, a făcut pe dracu în patru și și-a lansat până la urmă cartea. Amintiri din prezent îi spune, iar aseară m-a ținut treaz până pe la 3, când am terminat-o. Noroc că nu are decât 150 și ceva de pagini, că altfel […].

Continuarea recenziei se poate citi pe Iosazaur.com

3 comentarii la „Dragostea din liceu, tonele de bere și kilogramele de țigări consumate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *