Femeia si alcoolul sunt pacatul suprem al tuturor barbatilor

Fericit ca am vandut si al doilea tiraj, ma hotarasc intr-un week-end sa plec pana la bunici la tara. Salutari, imbratisari si alte vorbe de bun venit. In aer se simte o tensiune, ceva nu era inregula, nimic bun legat de faptele mele. Putin impulsiv, stapan pe mine, am intrebat ce problema a aparut din nou in familie? Nici un raspuns, doar tacere. Eu eram problema…

Dupa multe acuzatii primite din partea unor membrii cu facultate ai familiei, peste noapte ma trezesc din nou multumit de munca mea. Mereu am fost multumit de ea, insa cu fiecare recenzie facuta cartii „Amintiri din prezent” devin mai sigur pe scriitura mea. Asa ca Ramona Bascianu a venit la mare fix cu un comentariu direct, in care a spus ce i-a placut si ce nu i-a placut din ce am scris.

Sunt multe lucruri care mă intrigă în cartea lui Grațian – intrigă în sensul bun.

Pentru a descrie cartea împrumut una din dedicațiile autorului pentru cineva: ”Până și Diavolul a fost Înger la început…”

Cât am citit cartea aseară am încercat să pun 2 cuvinte ordonate despre ea pe foaie – de ce să faci ordine într-un haos? mă întreb eu acum

Încep “critica” cu un cuvânt care pe mine mă face să mă gândesc la serialele polițiste gen CSI și NCIS – ”o filam pe Larisa” – și nu mi se pare perfect potrivit aici.

Felul cum acesta încearcă să își controleze sufletul este unul ”sadic” dacă pot spune așa – deoarece acesta nu se poate porni și opri din a simți ceva pentru cineva. Multe lucruri mi-au atras și captat atenția, unul din ele fiind felul cum își descrie bătălia din capul lui, partide de box între gânduri.

O mică parte din cartea lui îmi trezește amintirile din timpul liceului…

Prezintă din unghiul sau, și unul destul de realist, majoritatea trăirilor și vieții unui adolescent ce își tocește coatele pe băncile școlii.

Plus bonus pentru ca bărbații sunt toți misogini: ”Eva ar fi trebuit blestemată! Toate femeile îndeamnă bărbații la păcat”. […]

Continuarea recenziei se poate citi pe binecunoscutul site Forever Young

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *