de Omraam Mikhael Aivanhov
Indiferent din ce rasa, cultura, religie, parte a Globului sau stare sociala apartin, oamenii au cel putin un lucru in comun. Cel mai frecvent este perioada adolescentina, cand apare sentimentul de dragoste. Cand te indragostesti de el/ea si iti doresti afectiune, imbratisari, priviri dragastoase si meditatii in tacere. Insa cum este si normal, sentimentul dragostei vine impreuna cu atractia sexuala, manifestata la ambele sexe. Aici intervine problema majora, neexplicata si nestiuta de majoritatea parintilor, iar Biserica aplica tot felul de interdictii fara sa vina cu raspunsuri.
Cartea lui Aivanhov are la baza idei din filozofia indiana. Cei care l-ati citit pe Mircea Eliade, sigurat ati observat unele comparatii legate de dragoste sau casatorie ce au legatura cu yoga sau Marii Initiati ai Indiei. La fel si aici, ne rezumam la comparatii strans legate de Natura, misticism, unele ritualuri sacre si o forta interiza pentru necunoscatori emanata de tantrism.
Nimic nu ne este recomandat sa facem fara a luat contact cu un grup specializat in canalizarea enegiilor. De fapt, Aivanhov nu ne indeamna la aplicarea intr-o noua miscare religioasa, el aduce unele explicatii legate de contactul sexual si dragoste.
Diferenta intre generatiile actuale si cele trecute sta mai mult in dorinta maxima de a atinge placerea, acesta fiind principalul lor scop. Nimic pur, un fel de munca murdara, non-sentimentala, doar placere fara pic de atractie macar. Pofta ce creste in fiecare adolescent – nu puteti nega asta – duce la un fel de ruptura intelectuala, altereaza energiile pozitive si penetreaza campul nostru energetic.
Ni se dau diferite explicatii in cele 35 de pagini cat are mini-cartea. Cea mai simpla rezolvare: Dragostea fata de o persoana externa familiei. Spre exmplu: prietena/prietenul. Nu se interzice contacul sexual intre cei doi, uneori este chiar recomandat, insa totul are o strictete cand vine vorba de maturitatea decizionala a celor doi. Nici unul dintre ei nu trebuie sa urmareasca placerea ci mai mult o apropiere mai puternica, astfel incat dupa ce dorinta a fost implinita, sa se formeze un nucleu familiar: ajutor reciproc, sustinere, sfaturi, drum comun etc.
A inceput sa-mi placa unele idei din filozofia indiana. Pentru mine, a fost prima carte citata de pe laptop. M-au durut putin ochii dar tot n-am sa renunt la metoda clasica de citit. Eu am citit-o online pe Scribd si vi-o recomand cu multa caldura.
O lucrare exceptionala! Ma bucur ca ai postat, a fost o lectura foarte folositoare.
Am primit cateva comentarii mai ciudate legate de acest subiect inainte. Ma bucur ca i-a placut cuiva macar 🙂
Înainte de a-l citi pe Aivanhov, am citit câteva cărți scrise de Lazarev. L-am preferat pe Aivanov și-l recomand pentru că tonul folosit de el în scris e mult mai blând. Explicațiile date de el în carte mi-au clarificat o mulțime de lucruri, mai ales că ești învățat cu totul altceva…
În fine, vreau să mai spun doar câteva cuvinte! Citirea unui ebook e o treabă destul de bună, având în vedere costul unei cărți tipărite în mod obișnuit. Dacă mai întâlnești problema amintită de tine pe la sfârșitul articolului (litere prea mici), o rezolvi în felul următor: apeși tasta Ctrl și miști scroll-ull înainte sau înapoi, după necesități.
M-am uitat si eu putin peste Lazarev acum ceva timp. El abordeaza altfel problema, fiind rus, parca e mai dur, mai strict. Desi imi plac cartile de psihologie sau psihanaliza scrise de rusi, el in acest domeniu are alt ton. Aivanhov e mai sensibil, stie cum sa te atraga 🙂
Multumesc pentru pont !