Incepe scoala…

Pentru mine, luni incepe cu adevarat Noul An Scolar. Luni, 19 Septembrie 2011, ma voi prezenta la liceu sa vad ce se intampla pe acolo. N-am fost pana acum la liceu din cauza unor probleme de sanatate si am pierdut cam multe. Cum ar fi prima defilare a boboacelor pe coridoare; prima harţă pentru a vedea cine-i mai tare in clasa; intreabarea aia stupida daca materia va fi grea si raspunsul de fiecare data „nu”; plus altele…

Sunt clasa a XII-a, asta inseamna ca la sfarsitul anului scolar va trebui sa dau BAC-ul. Toti parintii s-au speriat in urma rezultatelor din anul precedent si acum „ne pun pe treaba”. Interesul meu a crescut fata de acest examen care ma vor ajuta enorm in viitor, da-da, foarte mult! Un examen pe care distinsul domn Funeriu l-a luat din a doua incercare si in continuare este subtil in ironie si ii considera pe tinerii romani „prosti”. Oglinda e prea mica pentru el.

Am invatat ceva care m-a marcat pana acum in liceu. Utopia – starea de extaz pe care am avut-o din cauza unei credinte adanci inradacinate in forta colectiva. Nu exista asa ceva, sunt doar momente spontane in care apare . Liceul m-a invatat ca nu exista Dreptate, doar o persoana cu mai multe relatii si cunostinte decat tine; nici Egalitate de Şanse, doar informatori care lucreaza mai bine; cat despre Promisiuni Adevarate, doar marketing romanesc, fara baza si prost facut.

Astept sa vad pana unde merge planul lor. In urma catorva pumni (interpretati in ambele sensuri) pe care i-am primit, am luat cateva decizii pentru anul acesta. Prima ar fi ca ma „doare-n … de orice regula pusa ‘nainte de mine”. A doua… A doua ar fi mai drastica si sunt atat de nebun incat cred ca am sa-mi risc intrarea in BAC. Orice situatie pe care o voi observa in interiorul institutiei de invatamant pe care nu o consider corecta, mai ales abuzul de putere a profesorilor, va fi publicata pe blog.

Noa, sa avem un an bun in care sa invatam ceva.

6 comentarii la „Incepe scoala…”

  1. Adica pina acum ai cam tras chiulul? 😀 Ma intreb un pic cam retoric cum o sa recuperezi…

    Pe de alta parte… Cum sa-ti spun asa, frumos? Dar ai cam pus-o. Nu ma astept la lucruri bune de la bac-ul de anul viitor… Poate-mi vei dovedi ca ma insel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *