Reminiscente din romanul care n-a fost uitat

   Autor: Gratian Lascu

   Editura: Arca

   An aparitie: 2012

   Nr. de pagini: 154

   Colectia: roman

Larisa, o copila care reuseste sa starneasca in noi invidie si dispret.

Prin frumusetea ei naturala, detine puterea de a-si alege pretendentii si de a se juca cu dragostea. Cu ochii caprui, pielea fina si sanii plini, profita din plin de adolescenta.

El, un simplu om “care se multumeste cu orice i se da spre a-i fi de folos”. Are o viata dezordonata, cu mai multe defecte decat calitati si vicii care nu pot fi controlate decat prin zambetul si fericirea Larisei.

“In ordinea fireasca a lucrurilor, suntem atrasi de ceea ce nu detinem…” Ea il vrea pe Tudor, dar la randu-i este dorita de cel care o iubeste mai presus de viata lui, guvernata de soarta.

Un roman care vorbeste despre ceea ce este mai Divin in lume, despre ceea ce multi au incercat sa defineasca, despre ceea ce arde fara fum in sufletul lui; acea dragoste care se naste numai din inocenta, cea care-si traieste existenta in copilarie, atingandu-si apogeul la un Bal al bobocilor. Cand cele doua lumi se unesc prin primul lor sarut, sentimentele dintre ei, nu se mai pot explica in cuvinte. Timpul petrecut impreuna era magic, erau fericiti, emanau energie, erau impliniti. Cand vraja iubiri le uneste, mai apoi, trupurile, tot ce au trait se rezuma la o lacrima prelinsa pe obrazul stang al chipului angelic.

Zambetul…ne caracterizeaza trairile interioare, bune si rele, pentru ca universul in care ne-am nascut se rezuma la o continuitate repetata a evenimentelor. La zambetul Larisei, se rezuma  un imens labirint, locul unde el mai poate fi fericit pana cand, trezit la realitate, e obligat sa aleaga un drum…si a ales! A scris cu un stilou, pe care l-a primit acum 3 ani, povestea lor.

recenzia cartii Amintiri din prezent – realizata de Maria Verendean

3 comentarii la „Reminiscente din romanul care n-a fost uitat”

  1. Buna:) Vreau sa te felicit pentru aceasta carte pe care tocmai am terminat-o de citit si pentru curajul pe care l-ai avut….nu cred ca oricine si-ar fi expus gandurile intr-un mod asa de direct precum l-ai facut tu….cartea am imprumutat-o de la un prieten de-al tau si m-a amuzat foarte tare dedicatia pe care i-ai scris-o :))…poate iti mai amintesti ce i-ai scris lui Daniel L. :)) :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *