Un incepator in Social Media

Am petrecut o buna bucata de timp citind despre Marketing. Apoi am intrat si pe ramuri de Publicitate, Vanzari, Branding si Social Media. Incercam de fiecare data sa stiu cam tot ce se poate despre tendinte, termeni si exemple de succes. De la blog-uri la carti, uneori filme sau documentare, insa simteam ca nu este indeajuns. Mai aveam nevoie de practica…

Suntem invatati de mici ca nu trebuie sa gresim. Totul ar trebui sa se intample din contra: incurajari pentru a face lucrurile singuri si sa invatam pe propria piele. Eu marturisesc timid ca mi-a fost frica sa ma apuc de treaba, pentru ca nu aveam un sprijin in spate, care sa ma duca de mana. Cateva incercari cu rezultate bune am avut in schimb cu Paginile de Facebook Gratian Lascu Blog si Ziarul Studentesc.

De curand am fost in echipa de organizare a KnockOut Party. Patru studenti cu statutul de organizatori principali, ajutati de prieteni si voluntari, au dezlantuit nebunia in parcare subterana de la Cluj Arena. Eu m-am ocupat cum am putut mai bine de Promovarea Online.

Ce am facut efectiv:

  • Comunicatul de presa
  • Prezentarea evenimentului pentru media locala, in special presa online
  • Discutii cu bloggerii din Cluj pentru a promova evenimentul
  • Promovarea pe retelele sociale

Privesc in urma cu un zambet ce afiseaza multumirea, dar in spatele lui se ascunde putina dezamagire. Au fost unele momente cand am tras de timp si n-am actionat atunci cand trebuia. Aveam 2-3 ponturi foarte bune pentru a duce promovarea la un alt nivel, insa m-am blocat si n-am luat atitudine.

Ce am invatat si bagat la cap:

  • cercetarea este sfanta (mai ales cand vrei sa ai succes cu un proiect de nivel mic-mediu)
  • strategia de promovare trebuie schitata de la inceput pe foaie
  • sortarea publicului tinta trebuie facuta pana in cel mai mic detaliu

Aceasta prima editie a adus incurajari si pe viitor e posibil ca formatul sa se dezvolte. Doresc sa-i multumesc lui Cristin Iosif care a avut incredere si mi-a dat o parte din Online de care sa ma ocup. Acum am o directie si inteleg ce anume trebuie sa mai imbunatatesc la mine. Pentru ca nu-i usor, asa cum cred unii care isi fac update la status o data pe saptamana…

2 comentarii la „Un incepator in Social Media”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *