O paine – 3 lei. Unt – 2 lei. Ceva salam uscat – 6 lei (promotie). Hartia igienica o iei la comun pe camera si apa poti sa bei de la robinet. Hai ca mai faceti o mica petrecere si mai cumperi un pateu. Poate chiar e o sarbatoare mare, cum ar fi trecerea unui examen, si te gandesti la un pachet de tigari. Ce au toate acestea in comun? Bani, ne trebuie bani.
Pe prima pagina a ziarului Piata scrie mare „98% din publicitate o gasesti doar in saptamanalul nostru”. Ieri l-am rasfoit si eu. Mi-am incercuit principalele anunturi care ma intereseaza si azi am inceput sa sun.
„- Saru’mana! Va sun in legatura cu anuntul din Piata.”
„- Buna ziua! Da va rog, cu ce va putem ajuta?”
„- As dori mai multe detalii daca se poate despre postul de…”
„- Sigur ca da. Dumneavoastra aveti experienta in domeniu?”
Noa, si aici te blochezi. O bagi cu un internship, ceva voluntariat, ai mai facut un proiect. Invarti pe toate partile problema si ajungi la rezultat: iti cer sa le trimiti un CV. Pa si pusi! Tu le trimiti CV-ul si mentionezi ca astepti un raspuns de la ei, indiferent care ar fi acesta. Unii iti raspund la mail, altii niciodata.
Stiu cativa care fac a doua facultate. Dupa ce o termina, vor sa incerce si un master. Sigurat pana la 60 de ani o sa aiba inca o facultate facuta si un doctorat. Si chiar nu vad o rezolvare pentru aceasta problema, doar incotro se indreapta lucrurile: spre Pizdea.
Pana una-alta, daca stiti pe cineva care face angajari, dati-mi un mesaj privat. Pana atunci, salut breasla somerilor.
Da…dreptate. Trăiți în Romania și cu astfel de telefoane va pierdeți vremea… Cunosc multi șomeri cu 2 facultăți și stau acasă… sau oameni care ai aceste facultăți și muncesc ca gestionari la buticul din coltu’ străzii.
Si atunci se ridica intrebarea: unde a existat gresala? 🙂
http://neuronusinguratic.wordpress.com/2013/03/07/cerc-vicios-scapa-cine-poate-sau-cine-are-de-dat/ imaginea e indeajuns!!!
Cea mai reprezentativa pentru zilele noastre…
Asa se intampla cand nu prea ai unde sa faci o practica in timpul facultatii, cand angajatorii nu-ti dau sanse sa te formezi samd.
De multe ori te resping din start, desi multi tineri aduc beneficii enorme companiei.
E important sa faci o facultate, dar nu orice facultate. Trebuie sa te orientezi in functie de piata muncii, altfel n-are rost sa te chinui cu o facultate. Iar practica trebuie facuta in timpul facultatii, chiar si pe gratis daca altfel nu se poate.
Majoritatea fac practica pe gratis in Romania.
Problema cu facultatea si cu piata muncii… Ar fi fost bine sa le stim inainte sa incepem prima facultate macar.
Dacă toţi vor experienţă, unde ai putea obţine experienţă?
Raspuns dupa multi ani de intrebari: voluntariat.