Cersetorul ce canta din fluier sub pasaj

Cersetorul ce canta din fluier sub pasaj e mai fericit decat mine. El are lumea lui, regulile lui, griji putine, ganduri multe. Este un filosof de moda veche, fara pereche in lumea asta unde banul e superior iar locul in societate un punct de mandrie. El este liber…

Eu ? Eu ce? Eu ma lupt cu morile de vant in fiecare zi si visez la o lume mai buna. Cred in utopii si fantasmagorii. Am primit pietre in cap, şuturi in cur, am asteptat pe la usi – am cersit si eu la fel ca el. Dar el este liber. Eu voi fi inghitit de sistem. Sigur n-are multa scoala dar aplica asa de bine solutia sociala a lui Churchill si Bukovski incat e mai presus decat multi oameni pe care ii cunosc. El sfideaza orice regula, orice limita, spune adevarul fara mila, se impune cu stilul lui specific de viata, este un invingator… Eu sunt prin apele tulburi ale societatii.

El priveste zambind cerul, multumeste pentru tigarile ce i le dau, imi povesteste despre viata lui si casuta in care sta cu chirie. Asezat pe scaunul pliant viseaza cand imi vorbeste si nu-mi da sfaturi ca altii ce n-au facut nimic in viata da’ asteapta sa-si riste cineva pielea si pentru ei. Nu face parte din sistem, nu e manipulat, nu e o cifra pentru „domni”, nu face altceva decat sa-si traiasca viata si sa fie multumit.

Sunt invidios…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *