Fericit ca pot lupta alaturi de voi contra ACTA

Stii de ce poti tu citi acest articol azi? Pentru ca internetul este un spatiu liber, democratic (uneori) unde putem alege sa facem ce vrem. De asta il iubesc, aici simt cu adevarat ca nu imi sunt ingradite drepturile. L-am descoperit cu 6-7 ani in urma si nu m-a dezamagit niciodata. Pe langa ca mi-am creat eu o lume a mea (acest site personal) am avut multe castiguri de pe urma lui, materiale/financiare si mai ales prieteni – multi! Cum ar fi insa daca toate acestea ar disparea, peste noapte ?

Majoritatea dintre voi sunt sigur ca ati auzit de ACTA si de alte interdictii pregatite pentru internet. Sunt convins ca cititorii acestei pagini nu sunt simpli G.M.-işti pe Messenger si nu iau in gluma niste probleme serioase legate de viitorul nostru. Da, stiu ca la fel ca mine majoritatea inca stati cu parintii si e usor sa ne intretinem cand avem mancarea pe masa, un pat cald in care sa dormim si nu trebuie sa ne facem noi griji ca poate apa calda sau curentul va fi taiat daca nu-l platim. Dar acum ce-ar fi sa gandim mai matur?

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te informezi corect despre aceasta ACTA. Mass-media si TV-ul nu-ti ofera prea multe informatii deoarece este un subiect tabu, ceva ce nu trebuie sa ajunga la mase. Ca sa intelegi ce voi cere mai departe, ce ar fi sa urmaresti acest video foarte bine realizat si cu explicatii simple dar care ating toate punctele?

[youtube=http://youtu.be/yn7-umK6wUs]

Bun, acum ca ai inteles (sper) unele lucruri despre ACTA as vrea sa meditezi putin. Nu cred ca tie iti place sa fii controlat. Eu nu asa am crescut, din contra! Cu un istoric dureros in perioada comunista, familia mea a stiut cum sa loveasca atunci cand trebuia. Iar acum revine un lanţ asupra noastra, a tuturor oamenilor! Sa fim controlati si urmariti in tot ceea ce facem.

Eu am un interes. Spre exemplu nu as vrea ca scrierile mele sa imi fie cenzurate, sa dau explicatii despre unele lucruri pe care le demonstrez, sa imi fie interzis sa vorbesc despre un subiect sau o problema a societatii. E mai greu sa mi se inchida gura. N-am nicio problema cu descarcatul unui mp3 pentru ca de obicei cumpar albumele artistilor mei preferati. Insa va dati seama ca ar trebui sa dam explicatii despre accesarea unui site cu conotatii sexuale? Facebook, Messenger, Twitter nu vor mai exista asa cum le stim noi. Google ne va filtra informatiile pe care le cautam. Nu cred ca vrei sa se ajunga la asa ceva…

Al doilea pas ar fi semnarea unei petiţii online. Da, stiu ca suna ciudat si multi habar n-au despre ce-i vorba pentru ca in scoala romaneasca am fost invatati prostii din matematica in loc sa ne explice cum sa ne aparam drepturile. Toate tarile civilizate au facut astfel de liste in care tu te inscrii pentru a respinge aplicarea acestei legi. Trebuie doar sa-ti scrii numele (Gratian in cazul meu) si mail-ul tau. Atât! Petitia poate fi semnata aici .

Curand voi reveni cu noi vesti despre protestele ce sunt organizate in lume si in Romania. Nu ramane indiferent, ne va costa scump. Chiar daca nu vei fi prezent in strada pentru a sustine acest manifest, poti sa-i anunti pe prietenii tai despre aceasta problema prin distribuirea diferitelor materiale Anti-ACTA. Informatia inseamna putere!

7 comentarii la „Fericit ca pot lupta alaturi de voi contra ACTA”

  1. In afara de inca o -banala de-acum- liniuta nu am observat alta greseala de tipar. Intrebarea mea este daca crepturile de autor trebuie protejate – lucru indiscutabil – cum s-ar putea face aceasta fara… Sa ma exprim plastic ca sa mai radem un pic
    eine kleine 🙂 bit control ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *