Invataceii care incep clasa intai stiu deja sa isi dea check-in in bar

Iphone 6 pentru copii

Ieri a inceput scoala. Spre surprinderea mea, in oras nu a fost aglomeratia la care m-am asteptat.

Am vazut multe mamici care aveau vesnicul buchet de flori pentru doamna invatatoare si pachetul de cafea bine mascat in geanta. Invataceii mergeau agale langa ele. Cuminti. Ascultatori. Cu tableta in mana, butonand de zor. Cel mai probabil baietii se jucau Fruit Ninja si fetitele isi puneau creativitatea in practica pe jocuri de colorat cu printese.

Alti viitori conducatori ai acestei tari au inceput scoala la o cafea si un suc de portocale. Spre surprinderea mea am vazut pe Facebook cum un copil de 7 ani isi dadea check-in de pe terasa unui club.

In troleibuz am vazut o pereche care sarbatoarea inceputul anului scolar prin sarutari zgomotoase. El nu avea mai mult de 12 ani si ea nu mai mult de 10 ani. Insa vorba aia, iubirea nu are varsta, par pe piept sau in alte zone, dureri abdominale sau licariri de intelepciune. La aceasta varsta deja apare rujul rosu pronuntat, tencuiala cu muuuuult fond de ten si genele facute cu Rimmel; apare parul dat cu gel sau ceara din belsug, cercelul in ureche sau inelul lat pe deget si camasa desfacuta larg sau tricoul Polo cu gulerul ridicat. Toate sunt doar proiectii mai mici a societatii in care respiram, traim si ne prezentam diferit personalitatea. Insa parca se cam tot repeta acest tipar…

Sa iti faci griji, sa te bucuri sau sa te gandesti cu groaza la perioada in care tu urmeaza sa ai un copil? Imi amintesc ca am primit de multe ori „Nu!” atunci cand eu eram mic si ii rugam pe parinti sa imi cumpere sau sa imi permita un anumit lucru. Privind in urma, dupa cativa ani, imi dau seama ca acel „Nu!” a fost bun.

Vremurile se schimba, nu generalizam si nu acuzam pe nimeni. Sa aveti un an bun!

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *