O carte plină de dezinhibiţii adolescentine

Azi mi s-a soptit ca inca sunt privit ciudat de catre… catedra de romana! Pentru simplul fapt ca am publicat o carte iar ei doar vin la catedra ca sa primeasca banii pe CARD. Aproape zero la tot ce tine de activitatile culturale, ce sa mai vorbim de publicat in reviste de literatura, critica sau descoperirea „viitoare talente” ?

Privesc cele cateva carti care mi-au mai ramas din al doilea tiraj. Zambesc cu coltul gurii ridicat si sunt multumit. Am primit recenzia promisa si din partea lui Vasile Manu care a avut o parere interesanta. Chiar am ramas surprins!

Volumul “Amintiri din Prezent” este, aşa cum zicea şi tânărul autor în interviu, o poveste de dragoste între adolescenţi scrisă sub forma unui jurnal personal. Personajul principal scrie la persoana I despre suişurile şi coborâşurile le dintr-o relaţie cu o fată din liceu, evocând foarte bine atât problemele clasice ce apar într-o relaţie, dar având grijă să scoată mult în evidenţă lucrurile frumoase din ea, extazul şi iubirea dintre cei doi. Ceea ce mi-a plăcut la cartea asta este că are cap şi are coadă, adică începe într-un punct şi se termină în altul, nu te lasă cu ochii-n soare la mijlocul cărţii, ci te poartă prin toate stările posibile unei poveşti de dragoste tipice, de la agonie la extaz. Evenimentele sunt înlănţuite perfect şi îţi dă starea aceea pe care trebuie să ţi-o dea orice carte, să nu mai vrei să o laşi din mână până nu ajungi la final. Cartea te ţine bine ancorat în poveste şi vrei să citeşti tot mai mult, tot mai mult.

Totodată, dacă citeşti acest volum şi nu ştii nimic despre autor, cum că ar avea 18 ani, nu-ţi dai seama din conţinutul ei că e scrisă de un tânăr de clasa a doişpea. Citind-o mi-am dat seama că are o doză de maturitate în ea şi felul cum gândeşte când pune pe hârtie anumite evenimente, nici prin cap nu-ţi trece faptul că autorul poate fi chiar el un adolescent. Mie aşa mi s-a părut în timp ce o parcurgeam. Desigur, nu e aşa cum am crezut eu, dar asta o face să fie bună.

Continuarea recenziei se poate citi aici .

4 comentarii la „O carte plină de dezinhibiţii adolescentine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *