Ti-aduci aminte?

Nimic nu se compara cu o tigara, in fata blocului…

Il salut pe Roby care fuma pe geam. Se mandreste cu noul lui tatuaj de pe antebrat, venit sa-i fie partener celui de pe piept. La colt, langa bar, batranii fumeaza si beau coniac sau votca ieftina. Miroase a peste si a transpiratie. Curvele s-au adunat in gasca asteptand tramvaiul spre Bors, intra in tura de noapte.

Eu o iau la pas spre Olosig. La blocul lui Bad Boy e liniste, inca n-au iesit la povesti. Nici din Diamonds nu se aud manele, doar rasete si strigate ascutite din parc. Unii sparg seminte, impart o bere sau lasa fumul sa le iasa din plamani. Zambesc trist cand imi amintesc cat de tineri si plini de viata eram candva.

dumnezeu-e-baiat-de-cartier_bc686c240a9dc4

B.U.G. Mafia. Snoop Dogg. Parazitii. La Familia. Dr. Dre. Anonim. Kazi Ploae. Eminem. Nimeni Altu’. Codu’ Penal. Ice Cube. Specii.

Curand fac 20 de ani, insa, din pacate, nimic nu mai e la fel. Ma asez pe banca si simt doar singuratatea ce o inconjoara. Bucu, Kiro, Joker, Mao, Caius, Lapte, Bozo, Laur, Puie, Louie, Silviu, Kid, Hacker si toti ceilati, sunt fiecare cu viata lor acum. Unii si-au gasit de munca, altii au plecat din tara, fratele lu’ Geko a iesit din puscarie si l-am vazut cu un copil in brate la Carrefour. Altii inca se mai plimba prin Magnolia sau Petofi. Nimeni nu mai rupe cosu’ de baschet in Oraselul Copiilor si locurile tacute nu spun istoria celor care au crescut.

Imi aduc aminte cand ne-a oprit politia intr-o seara si noi eram destul de high. Chiar acolo, cum urci de pe Iza.

Raman trist. Ma gandesc daca sa-l sun pe Bocu si sa-l intreb de Fabian. Sau daca a reusit sa intre la Academie. Sau ce mai stie de Crețu’, ori daca Ciuta n-a venit in oras. Sau…

Ramai numai cu gandu’ ca ai fost pustan, frate…

sursa foto

Un comentariu la „Ti-aduci aminte?”

  1. Cu toate astea, raman amintirile care intotdeauna vor fi un loc de refugiu. Nici eu nu am mai tinut legatura cu toti prietenii din copilarie/colegii din liceu, insa stiu ca exista loc de mai bine si, pe viitor, sper sa ne regasim cu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *